LINE DANCE A CATALUNYA

 

El fenòmen del Line  Dance, junt amb la Música Country, és un fet notable i de reconegut  èxit que ha atret l‘atenció de molta gent que gaudeix amb el ball  i  fins i tot,  de l’opinió pública a través d’articles publicats a diversos diaris en aquests darrers anys.

 

El Line Dance a Catalunya, ha tingut i té el valor d’aquelles coses que comencen  per un apassionat  amor a una música, i que després s’ha plasmat  en un estil de ball, amb nombroses  coreografies, unes d’importades i d’altres fetes aquí.

A Catalunya, aquest fet es va manifestar a través d’un grup de persones, que gaudint des de sempre de la Música Country, van voler  ajuntar aquests sentiments a un ball. Varen fer escola i, des de llavors, no ha parat de tenir seguidors..

 

A totes aquestes persones els devem que la transmissió dels  seus sentiments de la música, plasmats en un ball, hagi  calat tan a fons en tanta gent, i hagi  arrossegat a molts- entre els que  jo mateixa  m’hi trobo - a gaudir  d’una música i d’un estil únic d’interpretar-la a través d’extenses coreografies, els ensenyaments de les quals es transmeten diàriament en molts llocs d’aquí.

 

Els Honky Tonks són els  locals on es balla Country, encara que també se’n balla a sales de ball, acadèmies, gimnasos i bars, però mai s’hi podrà comparar a l’extraordinari ambient que es viu en aquests locals que a més a més fomenten el culte i l’ afecció  pel  Country  Music.

 

Existeixen  varies  pàgines web que recullen les coreografies escrites, el que permet als alumnes baixar-se-les per a consulta o per  assajar a casa o amb els amics.

 

A totes aquestes persones que començaren la moda del Line Dance, que van constituir una primera generació, els vull  rendir la més sincera admiració  amb aquestes lletres.